Förbättra säkerheten på sportevenemang med kritiska kommunikationslösningar

Publicerat: 2021.08.16
Författare: Piia Nikula
Föreställ dig, till exempel, säkerheten på en fotbollsmatch.
Hur skulle det kunna se ut om de ansvariga för säkerheten kunde använda en sömlös kommunikationslösning för kritiska situationer? Tänk om olika kommunikationslösningar faktiskt kunde fungera tillsammans? Och att evenemangspersonalen kunde njuta av en smidig och säker användarupplevelse.
Detta är närmare verkligheten än du tror.

Säkra kommunikationer på en fotbollsmatch
Föreställ dig en fotbollsmatch där fem olika yrkesgrupper behöver kommunicera med varandra:
  • Eventarrangörerna
  • Polisen
  • Sjukvårdare
  • Brandkåren
  • Säkerhetsvakter

Människorna i dessa olika roller skulle smidigt kunna koordinera och samarbeta om de hade en säker kommunikationslösning för kritiska situationer, baserat på en sömlös samverkan av nätverk, teknologi och enheter.

Nedan följer 9 exempel på situationer där bättre kommunikationslösningar skulle hjälpa till att uppnå effektivare samarbeten – och bättre säkerhet vid viktiga sports-evenemang.

1. Hur långa är köerna in på arenan?
Säkerhetspersonalen som är placerad vid ingångarna använder en professionell app för direktmeddelanden för att kommunicera med kollegorna om nuvarande kö-längd. "Ingång A: Mer än 30 personer köar fortfarande och avspark är om 2 minuter" "Ingång C: Samma här". "Ingång B: 15 personer i kö här". Samma meddelanden går också automatiskt till evenemangs-ledningen.

www.securelandcommunications.comhubfsA_PhotosAirbus_blog_imagesAudience-at-a-football-match-640x420
Tack vare kommunikationen via grupp-direktmeddelanden, kan all relevant personal få informationen samtidigt och på en gång. Både evenemangsledningen och personalen, vid varje ingång, får en överblick av kö-situationen.


2. Om avsparken är lite försenad
Om avsparken behöver skjutas upp, sänder evenemangsledningen ut ett meddelande till alla grupper såsom: säkerhetsvakter, polisen, sjukvårdarna och brandkår. Alla som är involverade i säkerheten av evenemanget blir uppdaterade om situationen. Dessutom går meddelandet automatiskt ut via arenans högtalare: "Avsparken är 10 minuter försenad".


3. Hur hanteras beteende problem?
Säkerhetsvakter lägger märke till en person som beter sig på ett oacceptabelt sätt. Detta kräver antingen förhör eller att person i fråga blir gripen. Säkerhetspersonalen behöver polisens hjälp med detta. Ett samtal till rätt grupp går snabbt och ser till att säkerhetsvakterna får nödvändig assistans från polisen.

I värsta fall kan det oacceptabla beteendet innefatta smällare. Det skulle kunna tom kunna vara en liten brand. Se möjligheterna med avancerad kommunikation i denna video, på engelska, "How to manage a fire incident at a football stadium".


4. Hur du kommunicerar mellan olika grupper
Användarna kan prata via ett gruppsamtal, oavsett vilken sorts enhet de använder. Radioanvändarna kan även kommunicera med medlemmar i gruppen som använder sig av en smartphone. Alla gruppmedlemmar får ta del av upplevelsen av att använda kritiska kommunikationer oavsett vad de har för telefon eller radio. De behöver inte heller veta vem som bär vilken sorts enhet - det tas hand om av gruppens administratörer.

Vad betyder en kritisk kommunikationsupplevelse? Det inkluderar allt samspel mellan de kritiska kommunikationslösningarna och dess produkter. Detta inkluderar hela eco-systemet av lösningar; appar och enheter, kommunikations-service och kommunikationsnätverket.
Lär dig mer! Titta på detta webinarium “Where is the mission critical user experience heading in the next five years?” där experter diskuterar kritiska kommunikationsupplevelser och talar om hur användarenheternas design kommer utvecklas i framtiden.

5. Hur hanteras ett försvunnet barn scenario?
En åskådarna möter ett gråtande barn som inte kan hitta sin pappa. Denna söker kontakt med en sjukvårdare i närheten. Sjukvårdaren spelar in en kort film med barnet och skickar det till evenemangsledningen. Då kommunikation är privat och krypterad, är videon säker och visas endast för relevant personal.
Evenemangs-ledningen kan nu skicka ett direktmeddelande till alla grupper i närheten. "Ett barn letar efter sin pappa". Grupperna vet nu var barnet befinner sig och när pappan börjar leta efter sitt barn och vänder sig till någon evenemangspersonal för hjälp, så kan han bli visad direkt till barnet. Ett lyckligt slut, tack vare säker, sömlös kommunikation mellan olika yrkesgrupper och teams.

6. När Första hjälpen behövs
Säkerhetsvakter ringer sjukvårdare för att få hjälp med en person som får ett anfall. De skickar positionen "Våning 3, rad 4 i mittengången" och en platskarta så att sjukvårdarna lätt kan hitta platsen. Första hjälpen eller återupplivningen kan snabbt startas utan fördröjning.
Paramedic-with-a-patient-at-an-outside-event-640x420

7. Misstänkta paket/väskor
En ny-på-jobbet sjukvårdare ser en ryggsäck stående utan en uppenbar ägare. Han tar ett kort och delar bilden med säkerhetsvakterna, och ber om instruktioner vad han bör göra. Han får ett omedelbart svar. Tack vare effektiv grupp-kommunikation, får sjukvårdaren vägledning hur han kan undersöka ryggsäcken på ett säkert sätt.

8. Dela väderprognoser
Evenemangsledningen får en automatiserad varning: vädret kommer skifta plötslig och dramatiskt. De kan dela animationen av stormmolnens framfart med all personal på evenemanget så att de kan förbereda sig. Matchansvariga får också meddelandet skickat till sig och de är redo att stoppa matchen om vädret blir riktigt illa.

9. Säkerheten efter matchen
Matchen är över och åskådarna lämnar arenan. En av utgångarna är kraftigt översvämmad p g a regnstormen. Evenemangsledningen sänder ett meddelande till all personal och även via arenans högtalare att den utgången är stängd.

Dessa nio fall av händelser beskriver hur kritiska kommunikationslösningar kan förbättra säkerheten vid evenemang såsom fotbollsmatcher.
En av byggstenarna i din organisation som behövs, är en säker applikation som kan koppla ihop radioenheter och smartphones - och på så sätt leverera säkra direkt-kommunikationer för olika teams och grupper.

Tactilon® Agnet är ett exempel på en sådan professionell applikation. Läs mer om  och ladda även ner broschyren “Tactilon Agnet for instant communications - Collaboration of a new generation”.

Med rätt app, kan aktiva personer i fält använda video, utföra databasförfrågningar och ta del av data-analyser. Detta kommer med tiden förändra sättet folk arbetar på.

Att introducera nya möjligheter och sätt att arbeta på ska inte behöva störa driften av en organisation. Lär dig ur du undviker detta när du vill övergå till bredband för samhällssäkerhet eller andra professionella organisationer. Ladda kostnadsfritt ner "How to minimize risks when introducing mission-critical broadband".Football pitch 640x400

Läs orginalartikeln på engelska.


Missa aldrig en nyhet! Få de senaste inläggen levererade till din e-post.