Nyheter och events

Missa aldrig en nyhet! Få de senaste inläggen levererade till din e-post.

Möt oss på CCW 2023 »

I över 20 år har Critical Communications World (CCW) varit en mötesplats för experter inom säkra kommunkationer. I år går CCW av stapeln i Helsingfors 23-25 maj. Airbus är självklart på plats för att berätta mer om de senaste innovationerna och framtidens kommunikationslösningar.

2023.04.06

Framtiden är 5G »

Organiserad brottslighet, klimatförändringar och ett spänt omvärldsläge betyder ökade säkerhetskrav. Samtidigt blir vi alltmer uppkopplade och arbetet digitaliseras i allt större utsträckning. Parallellt kräver ofta åtstramade budgetar högre kostnadseffektivitet. För att möta utmaningarna krävs de rätta tekniska förutsättningarna. Det är dags att blicka framåt, mot 5G.

2023.03.30

Konsortium lett av Airbus och Capgemini utvalt av det franska inrikesministeriet för kontraktet med Réseau Radio du Futur (RRF) »

Paris, 13 oktober 2022 – Konsortiet under ledning av Airbus och Capgemini valdes ut av det franska inrikesministeriet och utomeuropeiska territorier för rollen som Package 2-integratör för Réseau Radio du Futur (RRF – framtidens radionätverk), det säkra och motståndskraftiga bredbandsnätet för inrikes säkerhets- och räddningsstyrkor.

2022.10.17

Vitalis - Nordens ledande eHälsomöte »

17 – 19 maj kommer Airbus medverka på nordens största e-hälsomässa, VITALIS, på Svenska Mässan i Göteborg

2022.05.03

Vem är Robin Sandell? »

Robin Sandell har börjat sin anställning hos Airbus Defence & Space, affärsområde Secure Land Communication och kommer att arbeta med Business Analysis & Smart Applications i Skandinavien. Han kommer stötta våra kunder med kravanalys samt att hitta rätt lösning och produkt för just deras företag.

2022.01.24

Tre dagar av kunskapsutbyte och inspiration på CCW 2021 »

Årets viktigaste evenemang för alla kritiska kommunikations-experter - Critical Communications World - är tillbaka! Vi ses väl i Madrid den 3-5 november?

2021.10.22

9 användbara tips på hur ni förbättrar era affärer med smarta Push-to-talk lösningar »

Är din organisation på väg att flytta till Industry 4.0? Skulle ni vilja förbättra era processer utan att i förväg göra stora investeringar, och såklart, med minimala driftstopp?Stämmer detta så kanske det här kommer som en överraskning för dig - avancerade push-to-talk tjänster kan integreras med ert IT-system. Och dessutom hjälpa er förbättra er business. Dessa 9 super-användbara tipsen...

2021.09.01

Förbättra säkerheten på sportevenemang med kritiska kommunikationslösningar »

Föreställ dig, till exempel, säkerheten på en fotbollsmatch. Hur skulle det kunna se ut om de ansvariga för säkerheten kunde använda en sömlös kommunikationslösning för kritiska situationer? Tänk om olika kommunikationslösningar faktiskt kunde fungera tillsammans? Och att evenemangspersonalen kunde njuta av en smidig och säker användarupplevelse. Detta är närmare verkligheten än du tror.

2021.08.16

Pléiades Neo satellit har levererat sina första bilder »

Den 28 april i år skickades den första satelliten i Pléiades Neo konstellationen, Pléiades Neo 3, upp i omloppsbana och ca en månad senare, den 20 maj släpptes en första kollektion av skarpa bilder med 30 cm upplösning. Satellitens tvilling, Pléiades Neo 4, står redan beredd och kommer skjutas upp under sommaren.

2021.05.28

Vad har framtiden att erbjuda inom samhällskritisk kommunikation? »

Vill du se veta vad framtiden har att erbjuda när du utnyttjar bredband för mission-critical kommunikation i tjänsten?I så fall är den kostnadsfria webinarie-serien "Experts on mission critical" något för dig!

2021.05.10