Nordic Critical App Challenge i Stockholm 2019

Publicerat: 2019.10.07
Författare: Airbus

I slutet av september, 2019, samlades elva professionella app-utvecklingsföretag i Stockholm, främst från Norden, för att demonstrera sina appar anpassad för Airbus Tactilon Dabat. Detta var den femte upplagan av Critical App Challenge, som redan ägt rum i Tyskland, Belgien, Ungern, Mellanöstern och Norra Afrikaregionen. Man ville ge de lokala innovativa företagen från dessa regioner chansen att visa sina lösningar för allmän säkerhet och Mission-Critical användning.

Detta endagsevent i den Svenska huvudstaden tillät företagen att presentera sina applikationer för en jury bestående av sju kunder och Tactilon Dabat användare från olika användningsområden. Den innovativa aspekten, såväl som användarupplevelsen, var ett mycket viktigt kriterium. Kort sagt, deltagarna var tvungna att ta hänsyn till användandet av IoT, analys av data, och AI för att kunna föreslå unika sätt att hämta data, men också tillvägagångssättet att bearbeta och utnyttja samma data.

Vinnarna, valda för de bästa befintliga lösningarna anpassade efter Tactilon Dabat, presenterade toppmoderna Mission-Critical lösningar. De tre vinnarna var: Mesensei med en decentraliserad plattform för privat kommunikation på sociala medier och decentraliserad ägarskap av data. Dottli en kommunikationslösning som samlar och delar data om varje slutanvändare via sensorer, och Ansur, en säker applikation med syftet att minska beredskapstiden för Mission-Critical ingripanden genom visuell lägesuppfattning med hjälp av data med högupplösta bilder upp till 4K. 

Read the entire article (in English) here

Eller se videon från dagen här nedan!

 


Missa aldrig en nyhet! Få de senaste inläggen levererade till din e-post.