Pléiades Neo satellit har levererat sina första bilder

Publicerat: 2021.05.28
Författare: Airbus

Den 28 april i år skickades den första satelliten i Pléiades Neo konstellationen, Pléiades Neo 3, upp i omloppsbana och ca en månad senare, den 20 maj släpptes en första kollektion av skarpa bilder med 30 cm upplösning. Satellitens tvilling, Pléiades Neo 4, står redan beredd och kommer skjutas upp under sommaren.

Pléiades Neo konstellationen består av fyra identiska satelliter och de kommer arbeta tillsammans med de redan existerande Pléiades satelliterna och de resterande dussin satelliterna i Airbus Earth flotta.

Pléiades Neo satelliterna är finansierade, designade, tillverkade och drivna av Airbus, och satelliterna kommer tillgodose både myndigheter och kommersiella kunder med hög-kvalitativ information det kommande decenniet.

Varje satellit kommer täcka ett område av en halv miljon km² per dag med 30 cm upplösning. Bilderna kommer vara lättillgängliga på Airbus OneAtlas digitala plattform, som möjliggör omedelbar åtkomst för kunderna att få både färsk och arkiverad data, såväl som uttömmande analyser. 

Här kan du läsa mer om Pléiades Neo och se alla de fantastiska bilderna!

pleiades_neo_1

                         Dubai, UAE, at 30cm resolution by Pléiades Neo 3 satellite, copyright Airbus DS 2021 

 


Missa aldrig en nyhet! Få de senaste inläggen levererade till din e-post.