Konsortium lett av Airbus och Capgemini utvalt av det franska inrikesministeriet för kontraktet med Réseau Radio du Futur (RRF)

Publicerat: 2022.10.17
Författare: Airbus

Medic_Police_20190909_NI7A9620_7-1

Paris, 13 oktober 2022Konsortiet under ledning av Airbus och Capgemini valdes ut av det franska inrikesministeriet och utomeuropeiska territorier för rollen som Package 2-integratör för Réseau Radio du Futur (RRF – framtidens radionätverk), det säkra och motståndskraftiga bredbandsnätet för inrikes säkerhets- och räddningsstyrkor.


Detta pionjärprojekt, lett av Frankrike, är avgörande för att modernisera inhemska säkerhetsstyrkor. Mer än någonsin stärker detta kontrakt Airbus position som europeisk ledare för kritisk kommunikation, såväl som Capgeminis som pålitlig partner i moderniseringen av räddnings- och säkerhetsstyrkor och tillhandahållande av effektiva tjänster.

Réseau Radio du Futur kommer att vara ett nationellt, säkert och höghastighets (4G och 5G) prioriterat mobilkommunikationssystem, med en hög nivå av tillgänglighet för att garantera kontinuiteten av säkerhets- och räddningsinsatser på daglig basis, inklusive i händelse av kris eller större händelser. RRF avser att utrusta upp till 400 000 användare i säkerhets- och räddningsstyrkorna, såsom det nationella gendarmeriet, den nationella polisstyrkan, brandmän och andra civilförsvarsorganisationer.

Det kommer att tillåta dessa användare att dra nytta av många nya databaserade tjänster, såsom video, i synnerhet.

Inom ramen för RRF kommer Airbus, genom sin verksamhet, att tillhandahålla en lösning som gör det möjligt för dess olika användare att kommunicera via detta nya nätverk, med stöd från en mängd olika partners, inklusive Econocom, Prescom, Samsung och Streamwide. Capgemini kommer för sin del att integrera de många delar av expertis som tillhandahålls av alla projektpartners. Detta inkluderar Dell Technologies för den molninfrastruktur de kommer att tillhandahålla, som stöd för Ericssons 5G-telekommunikationstjänster.

RRF_official_signature_at_FR_MOI_with_Guillaume_Faury_001Foto av det officiella undertecknandet tagen den 13 oktober 2022 med Gérald Darmanin, inrikesminister, Guillaume Faury (VD för Airbus), William Rozé (VD Capgemini Engineering), Benoit Torloting (VD Bouygues Telecom ), Gervais Pellissier (ställföreträdande chef för Orange) och Yannick Tricaud (direktör för den sydeuropeiska regionen Atos)

Guillaume Faury, VD för Airbus: "Jag vill tacka inrikesministeriet för det förnyade förtroende det har gett oss inom ramen för detta strategiska program för franska säkerhets- och räddningsstyrkor. Alla våra team har mobiliserats för att tillhandahålla en säker och pålitlig lösning för att utföra uppdrag av yttersta kritiska betydelse i tjänst för franska medborgare. Detta projekt, som för Airbus är i linje med andra stora säkra kommunikationsprogram som genomförs av vår grupp, visar vikten av att modernisera dessa kritiska system, på nationell och europeisk nivå."

Aiman ​​Ezzat, VD för Capgemini: "Vi är stolta över att bli en pålitlig partner till den franska regeringen för detta stora projekt. RRF kommer att vara en avgörande övergång för säkerhetsstyrkornas operativa effektivitet och framtida användningar av digital teknik. Det är en fråga om nationell styrning och startpunkten för en europeisk spetskompetenssektor. Capgemini är en nyckelspelare för ett kritiskt projekt av denna storlek och komplexitet, med tanke på dess erfarenhet, industriella kapacitet och oöverträffade expertis inom området säkra nätverk, telekommunikation och 5G."

Med RRF moderniserar inrikesministeriet de verktyg det tillhandahåller säkerhets- och räddningsstyrkorna för att hjälpa dem att utföra sina dagliga uppdrag såväl som stora statsbesök eller sportevenemang. Det representerar ett nytt kapitel tillägnat att förbättra allt mer komplexa insatser.


Missa aldrig en nyhet! Få de senaste inläggen levererade till din e-post.